DE HERONTDEKKING VAN DE KLASSIEKEN IN DE ACTUELE KUNST

Wat heeft de actuele kunst nog met de klassieke oudheid te maken? Liggen de oude Grieken en de Romeinen al niet zover van ons af dat het stellen van deze vraag bevreemdend, laat staan absurd klinkt? Het antwoord is verrassend: heel wat actuele kunstenaars refereren direct of indirect aan de klassieke oudheid. En hun aantal neemt toe. In de lezing neemt spreker de toehoorders mee op een ...


Waar
Centrale Bibliotheek Kortrijk
Leiestraat 30, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Nederlands Klassiek Verbond (NKV), West-Vlaanderen
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €; niet-leden: 5,00 €; jongeren (-25j): 2,00 €
Contact
thomas.kemseke@telenet.be
Links

Wat heeft de actuele kunst nog met de klassieke oudheid te maken? Liggen de oude Grieken en de Romeinen al niet zover van ons af dat het stellen van deze vraag bevreemdend, laat staan absurd klinkt? Het antwoord is verrassend: heel wat actuele kunstenaars refereren direct of indirect aan de klassieke oudheid. En hun aantal neemt toe.
In de lezing neemt spreker de toehoorders mee op een ontdekkingstocht door de actuele kunst en wijst hij op de verrassende verbanden met de klassieke oudheid. Die verbanden zijn heel verschillend. Sommige kunstenaars zijn geïntrigeerd door de antieke kunst, andere door geschiedenis en archeologie, weer andere door goden en mythen, nog andere door thema’s en concepten die in de klassieke oudheid voorkomen. Hoe leggen zij in hun werk verbanden en wat drijft hen daartoe? Dat zijn de vragen die in de lezing een proeve van antwoord krijgen.
In de presentatie die doorlopend is geïllustreerd met visueel en auditief materiaal, komen talrijke hedendaagse kunstenaars aan bod zowel gevestigde waarden zoals Michelangelo Pistoletto, Jef Koons, Damien Hirst, Anselm Kiefer en William Kentridge, als recente kunstenaars: het kunstenaarscollectief AES-F, David LaChapelle, Francesco Vezzoli, David Quinn. De lezing wordt door recent werk van bekende en nieuwe kunstenaars voortdurend bijgewerkt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid