Cursus: Vogelzang rond huis, tuin en bos (Deerlijk) - HELAAS VOLZET

Een van de mooiste natuurervaringen blijft toch nog altijd het beluisteren van het ochtendconcert van de vogels. Maar voor heel wat mensen met een gezonde interesse voor natuur is het ook behoorlijk frustrerend dat ze vaak niet weten wie er achter de micro zit. In deze basiscursus leren we stap voor stap de courantste vogelzangen herkennen. We richten ons hierbij op de vogels die we in onze ...


Waar
Buurthuis De Statie
Sint-Jozefsweg 15, 8540 Deerlijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Natuurpunt Gaverstreke
Prijs
€ 15.0 Ledenprijs: € 12
Reservatie
Bestel tickets, Bestel tickets, Bestel tickets
Contact
info@fotografiepatrick.be
Telefoon: 0475 86 56 66
Links

Een van de mooiste natuurervaringen blijft toch nog altijd het beluisteren van het ochtendconcert van de vogels. Maar voor heel wat mensen met een gezonde interesse voor natuur is het ook behoorlijk frustrerend dat ze vaak niet weten wie er achter de micro zit. In deze basiscursus leren we stap voor stap de courantste vogelzangen herkennen.

We richten ons hierbij op de vogels die we in onze tuinen en bossen kunnen horen. De wandelingen vertrekken vaak in het midden van een dorp.

Recent gooien we het bij de theoretische lessen nog wat over een andere boeg met bijkomend ook visualisaties van het geluid. Hierdoor wordt de zangstructuur veel duidelijker.

Door de uitbreiding naar vier lessen komt er nog meer ruimte voor herhaling. Verder leren we ook waarom en wanneer vogels vooral zingen en van elke behandelde soorten wordt de levenswijze en het voorkomen kort belicht.

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid