Creationisme versus darwinisme. De confrontatie tussen geloof en wetenschap

De oorsprong van de moderne wetenschap in het oude Griekenland De rol van het christendom en de wetenschappelijke revolutie De oorsprong van het creationisme In de media wordt meestal het beeld opgehangen van een eeuwige strijd tussen geloof en wetenschap, een conflict tussen schepping en evolutie. Maar waar komt die tegenstelling vandaan? Hoe is dat conflict doorheen de tijd geëvolueerd? En ...


Waar
CC De Schakel
Schakelstraat 8, 8790 Waregem
Wanneer
This event is finished.
Prijs
€ 64.0 Basistarief: 64,00 €; Met Davidsfonds Cultuurkaart: 56,00 €
Reservatie
www.davidsfonds.be/academie/course/de...
Contact
academie@davidsfonds.be
Fax: 016 31 06 701
Leeftijd
18+
Links

De oorsprong van de moderne wetenschap in het oude Griekenland
De rol van het christendom en de wetenschappelijke revolutie
De oorsprong van het creationisme

In de media wordt meestal het beeld opgehangen van een eeuwige strijd tussen geloof en wetenschap, een conflict tussen schepping en evolutie. Maar waar komt die tegenstelling vandaan? Hoe is dat conflict doorheen de tijd geëvolueerd? En wat is de impact van het christendom en het Darwinisme in die evolutie?

Frederiek Depoortere plaatst het hedendaagse debat over creationisme en darwinisme in een historisch kader. Van het ontstaan van de moderne wetenschap in het oude Griekenland, over de middeleeuwse synthese tussen geloven en weten, tot vandaag: deze cursus toont de bijzondere verhouding tussen geloof en wetenschap.

Cursisten vertellen
‘Begeesterend spreker!’ (Geel, 2010)
‘Helder en systematisch opgebouwd.’ (Diest, 2012)

Dr. Frederiek Depoortere is postdoctoraal onderzoeker en lid van de onderzoeksgroep Theologie in een postmoderne context van de faculteit Godgeleerdheid aan de KU Leuven. Hij is auteur van onder meer Geloof in verzet. Over de toekomst van het christendom.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid