COMMON GROUND

De expo COMMON GROUND heropent (ja, je leest het goed!) op donderdag 21 mei. Deze expo fotografie loopt tot en met Sinksenmaandag 1 juni 2020. Gratis te bezoeken, elke donderdag tot en met zondag, telkens van 14 tot 18 uur, in de Paardenstallen, Korte Kapucijnenstraat z/n, Kortrijk. En natuurlijk ook op Sinksenmaandag! Fotografen Nele Van Canneyt en Bert Danckaert nemen de urbane ruimte als ...


Waar
Paardenstallen
Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Bubox
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservatie
ticketshop.kortrijk.be/Exhibitions/Ov...
Contact
bubox@kortrijk.be
Fax: 056 27 77 82
Links

De expo COMMON GROUND heropent (ja, je leest het goed!) op donderdag 21 mei. Deze expo fotografie loopt tot en met Sinksenmaandag 1 juni 2020. Gratis te bezoeken, elke donderdag tot en met zondag, telkens van 14 tot 18 uur, in de Paardenstallen, Korte Kapucijnenstraat z/n, Kortrijk. En natuurlijk ook op Sinksenmaandag!

Fotografen Nele Van Canneyt en Bert Danckaert nemen de urbane ruimte als uitgangspunt voor hun uitgepuurde werk waarbij de interpretatie van de stedelijke omgeving veeleer het uitgangspunt is dan de registratie ervan. Beide kunstenaars reizen hiervoor de wereld rond en het idee van de solitaire flaneur is hierbij cruciaal.
De wijze waarop de stad waargenomen wordt als een ‘beeldende mogelijkheid’, bepaalt het specifieke standpunt dat beide fotografen innemen. Waar we bij Van Canneyt vaak passanten of in zichzelf gekeerde figuren vinden die deel worden van de verhalen binnen het fotografisch kader, is de menselijke figuur uit het werk van Danckaert verdwenen. Zijn beelden balanceren tussen abstractie en document. Nele Van Canneyt maakt zowel overdag als ’s nachts beelden uit de realiteit. Haar nachtbeelden worden in een projectie getoond. De plekken die Bert Danckaert toont, lijken afkomstig van één generische stad waarmee hij vragen stelt over culturele identiteit en globalisering van de urbane ruimte.

Het vinden van ‘COMMON GROUND’ impliceert een wederzijds respect waarbij precies de articulatie van het individuele centraal staat. Het is het tegenovergestelde van de polarisatie waaraan onze wereld vandaag ten onder gaat.

PRAKTISCH

We beperken het aantal bezoekers in de Paardenstallen tot maximum 25 personen tegelijkertijd. Plan je bezoek, boek je gratis ticket en respecteer het gekozen tijdslot.

We rekenen op het verantwoordelijkheidsgevoel en de burgerzin van onze bezoekers om de geldende maatregelen in kader van COVID-19 te respecteren. Dit geldt ook voor onze medewerkers. Dit in het kader van uw en onze veiligheid.

Voor meer informatie over het COVID-19 virus en preventiemaatregelen, surf naar www.info-coronavirus.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid