Chaos in mijn hoofd - fototentoonstelling over leven met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

We leven in een beeldcultuur. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Ook mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebben dat begrepen. Na een ongeval, beroerte of tumor leven ze van de ene dag op de andere met een beperking voor de rest van hun leven. Na een lange revalidatie staan ze voor de keuze: wegkwijnen of het heft in handen nemen. In het fotoproject ‘Chaos in mijn hoofd’ ...


Waar
cvo MIRAS
Nelson Mandelaplein 1, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Links

We leven in een beeldcultuur. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Ook mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebben dat begrepen. Na een ongeval, beroerte of tumor leven ze van de ene dag op de andere met een beperking voor de rest van hun leven. Na een lange revalidatie staan ze voor de keuze: wegkwijnen of het heft in handen nemen.

In het fotoproject ‘Chaos in mijn hoofd’ nemen ze het fototoestel in handen en tonen via een reizende tentoonstelling aan iedereen die het wil zien wat ze in hun mars hebben. De grootste motivatie van dit project is het zichtbaar maken van de onzichtbare gevolgen van NAH: mensen laten zien en vertellen dat er, ondanks hun beperkingen, nog heel veel mogelijk is!

Als blikvanger is een sensibiliserend filmpje gemaakt met getuigenissen van mensen met NAH. Ze vertellen openhartig over hoe ze omgaan met de onzichtbare gevolgen van hun hersenletsel.

De tentoonstelling is op uitnodiging van de opleiding Graduaat Orthopedagogie (HBO5) te gast in de gebouwen van cvo MIRAS op Kortrijk Weide van 14 januari tot 14 februari 2019. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen elke werkdag van 8u00 tot 21u00 en op zaterdag van 8u30-12u00.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid