Bossemans en Coppenolle

De twee boezemvrienden, Frans Bossemans en August Coppenolle (Carry Goossens & Daan Hugaert), staan op het punt om hun jarenlange vriendschap bezegeld te zien worden door het huwelijk van Frans' zoon Tuur en de dochter van Auguste: Georgette. De twee mannen dagdromen nog maar net over kleinkinderen of Madame Violette - de onweerstaanbare huurster van August - maakt haar intrede in Frans' ...


Waar
OC Marke
Hellestraat 6, 8510 Marke
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Davidsfonds Marke
Prijs
€ 21.0 Basistarief: 21,00 €; Aan de deur: 24,00 €; Davidsfonds cultuurkaart: 18,00 €
Reservatie
Telefoon: OC Marke (056 24 08 20)
Contact
Fax: OC Marke (056 24 08 20), Uitwinkel (056 23 98 55 | www.schouwburgkortrijk.be)

De twee boezemvrienden, Frans Bossemans en August Coppenolle (Carry Goossens & Daan Hugaert), staan op het punt om hun jarenlange vriendschap bezegeld te zien worden door het huwelijk van Frans' zoon Tuur en de dochter van Auguste: Georgette. De twee mannen dagdromen nog maar net over kleinkinderen of Madame Violette - de onweerstaanbare huurster van August - maakt haar intrede in Frans' winkel van behangpapier.
Vanaf dit moment begint de spreekwoordelijke "miserie". De charmes van Madame Violette helpen haar immers om Frans, een goedgelovige weduwenaar, aan te zetten om zich in te schrijven in de supportersclub van de voetbalploeg De Rood-Witte Leeuwen.
Meer zelfs, ze slaagt er ook in om hem ervan te overtuigen zijn talentvolle zoon te laten inschrijven als speler bij de ploeg.
Wanneer dit nieuws de familie Coppenolle bereikt gaan de poppen aan het dansen. Mevrouw Coppenolle is immers een hartstochtelijke supporter van De Kielse Ratten. Laat nu net deze twee ploegen aartsrivalen zijn!

Een jarenlange vriendschap én een trouwerij dreigen in het water te vallen…

Deze volkse komedie van Van Stalle en D'Hanswijck uit het Belgische theater-repertoire is meer dan 70 jaar oud maar nog steeds even charmant en grappig.

Regie: Bruno Van Heystraeten
Cast: Carry Goossens, Daan Hugaert, Marijke Hofkens, Michiel De Meyer, Line Ellegiers, Wim Vande Velde, Ann De Winne, Stef Poelmans, Nathalie Wijnants

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid