Beeldende en audiovisuele kunsten

Beeldende en audiovisuele kunst is er voor iedereen die geboeid is door het fenomeen kunst. Je wordt meegenomen doorheen de geschiedenis en de actualiteit van de beeldende kunst. De maandelijkse museabezoeken geven je de kans om zelf oog in oog te staan met de kunstobjecten. Atelierbezoe-ken komen eveneens aan bod. Vanuit deze ervaring wordt er in het atelier verder gewerkt. De ...


Waar
Academie Harelbeke Anders!
Tientjessstraat 4, 8530 Harelbeke
Wanneer
Van 5 september 2019 tot 30 juni 2020 (do van 9:30 tot 12:00 van 13:10 tot 17:30,
Organisatie
Academie Harelbeke Anders!
Prijs
€ 318.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 63.6 Basistarief: 318,00 €; verminderd tarief: 137,00 €
Contact
aha@harelbeke.be
Fax: 056 733 405
Leeftijd
16+

Beeldende en audiovisuele kunst is er voor iedereen die geboeid is door het fenomeen kunst. Je wordt meegenomen doorheen de geschiedenis en de actualiteit van de beeldende kunst. De maandelijkse museabezoeken geven je de kans om zelf oog in oog te staan met de kunstobjecten. Atelierbezoe-ken komen eveneens aan bod.
Vanuit deze ervaring wordt er in het atelier verder gewerkt. De tentoonstel-ling wordt uitgediept via teksten van kunsthistorici en de kunstenaar wordt in een specifieke context geplaatst. Niet alleen kunststromingen en stilisti-sche vormaanduidingen komen aan bod, ook (kunst)filosofische invalshoe-ken worden aangereikt. Je leert er naar kunst kijken en proberen de ge-laagdheid van kunstwerken te doorgronden. Wie zich verder wil verdiepen kan in de AHA!-ateliers de kunstpraktijk zelf ervaren. Olieverf, assemblage, aquarel, tekenen, hoogdruk,... zullen geen onbekenden meer zijn nadat je deze opleiding hebt voltooid.
Ben je gebeten door kunst? Wil je samen met geestesgenoten genieten van een tentoonstelling? Reflecteer je graag over kunst of wil je er gewoon meer over weten? Dan is dit atelier echt iets voor jou!

Vanaf 16 jaar

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid