Arne Sierens: 'Mouchette'

Mouchette en Arsène wankelen door de wereld. Zij moet als meisje van 14 voor haar jonge zusje zorgen en het huishouden bestieren voor haar zieke moeder. Hij is platzak, kwaad en verloren omdat zijn vrouw niets meer van zich heeft laten horen. Wanneer het komt tot een ontmoeting, ontstaat ongewild een vreemde samenhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen. Mouchette verstrikt zich in ...


Waar
Cultuurcentrum De Steiger
Waalvest 1, 8930 Menen
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CC De Steiger Menen
Prijs
€ 17.0
Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: 3.4 Basistarief: 17,00 €
Contact
info@ccdesteiger.be
Fax: 056 51 58 91
Links

Mouchette en Arsène wankelen door de wereld. Zij moet als meisje van 14 voor haar jonge zusje zorgen en het huishouden bestieren voor haar zieke moeder.
Hij is platzak, kwaad en verloren omdat zijn vrouw niets meer van zich heeft laten horen.
Wanneer het komt tot een ontmoeting, ontstaat ongewild een vreemde samenhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen. Mouchette verstrikt zich in leugens en uitvluchten. Arsène blijft argeloos vertellen over zijn beslommeringen. Hij komt te weten dat ze droomt van het schoolfeest waar ze flamenco zal dansen in een echt Spaans kleed.
Het stuk uit 1990 kende grote bijval bij pers en publiek, ook bij jongeren. De tekst zette Arne Sierens op de (internationale) kaart en werd bekroond met de Nederlands-Vlaamse Toneelschrijfprijs en met de SABAM-prijs. Anno 2020 grijpt Sierens een scharniermoment in zijn artistieke loopbaan aan om het stuk opnieuw voor het voetlicht te brengen. Precies 30 jaar later beleeft ‘Mouchette’ haar tweede première.

“Mouchette is ‘vintage Sierens’ en een ode vol klankkleuren aan jonge mantelzorgers die wroeten om thuis en op school overeind te blijven terwijl hun zieke ouders het leven niet de baas kunnen. Dat klinkt triest, dat ís het ook. Maar Sierens transformeert die tristesse met muziek, veel roze licht én een prachtig einde tot vuurrode levenslust.” (Focus Knack)

Tekst en regie: Arne Sierens
Met: Anemone Valcke, Wouter Bruneel, Myrddin De Cauter, Jean-Yves Evrard
Muziek: Myrddin De Cauter en Jean-Yves Evrard
Decor: Guido Vrolix
Productie: Arne Sierens i.s.m. Viva la Vida
Foto: Kurt Van Der Elst
EXTRA: inleiding met Arne Sierens om 19.30 u.
Kaarten: € 17 - 16 met reductie - 14 -26 jaar
Organisatie: CC De Steiger m.m.v. Dienstencentrum Allegro Menen

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid