Anne Teresa De Keersmaeker en de hedendaagse dans in Vlaanderen

Anne Teresa De Keersmaeker debuteerde als choreografe in 1982. Ze bouwde sindsdien een omvangrijk oeuvre op waarin ze telkens opnieuw op zoek gaat naar een nieuwe synergie tussen muziek en choreografie. Daarbij graaft ze steeds dieper in het wezen van de muzikale partituur enerzijds, en de oorsprong van het dansen in de meest eenvoudige bewegingen zoals het stappen of het ademhalen anderzijds. ...


Waar
KU Leuven Campus Kulak Kortrijk
Etienne Sabbelaan 53, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Prijs
€ 15.0 Basistarief: 15,00 €
Reservatie
pav.kuleuven-kulak.be/opleidingen/inf...
Links

Anne Teresa De Keersmaeker debuteerde als choreografe in 1982. Ze bouwde sindsdien een omvangrijk oeuvre op waarin ze telkens opnieuw op zoek gaat naar een nieuwe synergie tussen muziek en choreografie. Daarbij graaft ze steeds dieper in het wezen van de muzikale partituur enerzijds, en de oorsprong van het dansen in de meest eenvoudige bewegingen zoals het stappen of het ademhalen anderzijds.

Tijdens deze geïllustreerde lezing presenteert Steven De Belder de belangrijkste hoofdlijnen en ontwikkelingen in het oeuvre van de choreografe, en besteedt hij ook aandacht aan de interactie ervan met de bredere artistieke en institutionele context.

Steven De Belder (1974) werkt als coördinator aan de internationale hogere dansopleiding PARTS in Brussel. Hij studeerde filosofie, geschiedenis en theaterwetenschap in Antwerpen en Gent en werkte van 1999 tot 2003 als onderzoeker voor het FWO aan de Universiteit Antwerpen, afdeling Theaterwetenschap. Tussen 2001 en 2004 was hij lid en voorzitter ad interim van de Beoordelingscommissie Dans van de Vlaamse Gemeenschap. Hij verzorgt daarnaast inleidingen en nagesprekken bij dansvoorstellingen van Ballet Vlaanderen en Rosas, in huizen als Concertgebouw Brugge, Brigittines Brussel, Kaaitheater Brussel en cultuurcentra in Waregem, Hasselt en Kortrijk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid