"America, the beautiful", natuurparken en nationale monumenten in de V.S.

Lezing door DOMINIQUE DEMEY Grand Canyon, Yellowstone, Rocky Mountain, zijn maar enkele van de tot de verbeelding sprekende namen van de negenenvijftig Nationale Parken en driehonderdvijftig Nationale Monumenten die de Verenigde Staten rijk zijn. Gefascineerd door hun weidsheid en natuurlijke rijkdom doorkruiste Dominique Demey vijftien van deze parken, bezocht er historische sites als Little ...


Waar
cc De Steiger
Waalvest , 8930 Menen
Wanneer
This event is finished.
Prijs
€ 3.0 Basistarief: 3,00 €; Davidsfondsleden: 0,00 €
Contact
Fax: rik.lust@skynet.be

Lezing door DOMINIQUE DEMEY

Grand Canyon, Yellowstone, Rocky Mountain, zijn maar enkele van de tot de verbeelding sprekende namen van de negenenvijftig Nationale Parken en driehonderdvijftig Nationale Monumenten die de Verenigde Staten rijk zijn.
Gefascineerd door hun weidsheid en natuurlijke rijkdom doorkruiste Dominique Demey vijftien van deze parken, bezocht er historische sites als Little Big Horn, Crazy Horse Memorial en Wounded Knee, en volgde er onder meer het spoor van de eerste huifkarkolonisten langs de beruchte Oregon Trail.
Zijn lezing biedt een gestructureerd overzicht van de reizen die hij sinds 2013 naar Amerika ondernam waarbij hij niet alleen oog had voor de uitzonderlijke natuurpracht, maar ook voor de ontstaansgeschiedenis van de nationale parken en de indianencultuur.
De lezing gaat door in De Studio.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid