All Good Things

Curator Mickael Karkousse van de electroband Goose stelt voor het eerst een expo samen met de kunstenaars Olga Mikh Fedorova (Rus), Pierre Ardouvin (FR) en Nathalie Vanheule en guestfotografe Louise Mae rond het thema schijn en oppervlakkigheid of hoe we enkel de gefilterde zoete boodschap vaak willen zien. De kunstenaars tonen met humor en een verrassende blik de verschillende lagen in de ...


Waar
Safaristudios
Magdalenastraat 56, 8500 Kortrijk
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
vzw Pony Attack

Curator Mickael Karkousse van de electroband Goose stelt voor het eerst een expo samen met de kunstenaars Olga Mikh Fedorova (Rus), Pierre Ardouvin (FR) en Nathalie Vanheule en guestfotografe Louise Mae rond het thema schijn en oppervlakkigheid of hoe we enkel de gefilterde zoete boodschap vaak willen zien. De kunstenaars tonen met humor en een verrassende blik de verschillende lagen in de realiteit.
De kunstenaars werken rond hoe we vaak enkel de honing en het zoete willen zien in de realiteit. Met gevoel voor humor tonen deze kunstenaars de gelaagdheid van de maatschappij.

Pierre Ardouvin creëert sculpturen en verhalen vol mysterie . Hij toont heel speelse elementen die hij op een verassende manier combineert met alledaagse voorwerpen of contexten die op het eerste gezicht helemaal niet bij elkaar horen. Het werk verrast ons en sleept ons naar verdere diepere vragen. Hij maakt een oeuvre vol eigenzinnigheid en lef.

Olga Mikh Fedorova is een kunstenares die vanuit de schilderkunst komt en zich heeft verdiept in de digitale media, fotografie en video. Ze nodigt ons uit tot een reflectie over hoe we ons verhouden tot de opgedrongen beelden vanuit Internet, reclame en sociale media .Ze doet dit in een overtreffende trap met speelse humor en een gelaagde authenticiteit.

Nathalie Vanheule toont grote schilderijen van verrassende materialen in een frisse installatie met tongen en touwen, verwijzend naar Medusa en de taal van de emotie , als een niet geconditioneerde taal.De gekozen materialen doen je wankelen als je weet dat Vanheule werkt met haar lichaam,gezicht en handen ,gedrenkt in make up op schuurpapier.
Hoe ver kunnen we gaan om dingen mooier te maken dan ze zijn.

Op de openingsavond om 20h30 brengt Vanheule een performance Milk Medusa waarin ze reflecteert over hoe we zoeken naar eenheid, in onszelf. Ze mengt hierbij het verhaal van Medusa die gestraft werd tot een monster en dit door afgunst.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid