ALFRED DEN OUDEN EN GERALD RYCKEBOER - DE GROTE LEUGEN

De grote leugen is een muzikaal vertelprogramma met als thema oorlog, vrede en al wat daar mee te maken heeft. Het programma wordt gebracht door Alfred den Ouden (zang, vertellingen, gitaar, accordeon, concertina) en zijn 'compagnon de route' Gerald Ryckeboer (bouzouki, Ierse doedelzak, fluit en zang). Nederlander Alfred Den Ouden verzeilde in 1969 in de Westhoek en werd er de drijvende kracht ...


Waar
CC Guldenberg
Acaciastraat 1, 8560 Wevelgem
Wanneer
11/11 van 11:30 to13:00
Organisatie
CC Wevelgem
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservatie
webshopwevelgem.recreatex.be/Tickets/...
Contact
cultuurcentrum@wevelgem.be
Fax: 056 433 495
Links

De grote leugen is een muzikaal vertelprogramma met als thema oorlog, vrede en al wat daar mee te maken heeft.

Het programma wordt gebracht door Alfred den Ouden (zang, vertellingen, gitaar, accordeon, concertina) en zijn 'compagnon de route' Gerald Ryckeboer (bouzouki, Ierse doedelzak, fluit en zang).

Nederlander Alfred Den Ouden verzeilde in 1969 in de Westhoek en werd er de drijvende kracht achter talrijke muzikale experimenten. Hij opende in Dranouter Folkclub De Zon en was medeoprichter en van 1975 tot 1982 organisator van het Folkfestival Dranouter.

Den Ouden is sinds 1978 actief in de vredesbeweging (‘Nooit brengt een oorlog vrede’ in Kemmel), schreef zelf veel teksten en vertaalde teksten van internationale grootheden als Pete Seeger en Eric Bogle.

De grote leugen is een pakkend muzikaal relaas waarin niet alleen WO1 een rol speelt maar ook de problematiek rond oorlog en vrede, van de vroegste tijden tot op vandaag.

Gratis concert in het kader van de gemeentelijke 11-novemberherdenking.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid