A State of Mind

Wat is kunst? Een verweerde tennisbal gevonden op het strand, een zakje zaagsel, takken in de hoek van een kamer geplaatst, …. In de tentoonstelling ‘A State of Mind’ van beeldend kunstenaar, Bart De Zutter, wordt de bezoeker geconfronteerd met deze vraag. Alle stappen in het denkproces van de kunstenaar, worden visueel gemaakt. Met elke stap, komt Bart De Zutter dichter bij de verwezenlijking ...


Waar
Kunstenhuis Marktstraat 100
Marktstraat 100, 8530 Harelbeke
Wanneer
Van 20 april 2018 tot 20 mei 2018 (do van 14:00 tot 17:00, vr van 14:00 tot 17:00, za van 14:00 tot 17:00, zo van 14:00 tot 17:00)
Organisatie
Kunstenhuis Marktstraat 100
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservatie
kunstenhuis@harelbeke.be
Contact
kunstenhuis@harelbeke.be
Links

Wat is kunst? Een verweerde tennisbal gevonden op het strand, een zakje zaagsel, takken in de hoek van een kamer geplaatst, ….
In de tentoonstelling ‘A State of Mind’ van beeldend kunstenaar, Bart De Zutter, wordt de bezoeker geconfronteerd met deze vraag. Alle stappen in het denkproces van de kunstenaar, worden visueel gemaakt. Met elke stap, komt Bart De Zutter dichter bij de verwezenlijking van een uniek kunstwerk. Voor het eerst worden zijn inspiratiebronnen, tekeningen, zijsprongen, werken in progress en kunstwerken samen aan het publiek getoond. Alledaagse objecten worden uit hun context getrokken en in een museale ruimte geplaatst en belicht. We krijgen inkijk in de ‘state of mind’ van de kunstenaar gedurende het zoekproces naar zijn kunstwerk. De afgewerkte werken zullen tussen de verschillende ‘kunst’-objecten opgesteld staan en zijn een greep uit het oeuvre van Bart De Zutter.
Dit alles wordt gedocumenteerd door fotograaf Rik Depraetere.

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid