1-jaar canvas & klei

Jo Vandeleene, geboren te Kortrijk op 8 oktober 1961, en er nog steeds woonachtig. Hij is van opleiding chemicus en startte in 2001 de opleiding keramiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Kortrijk, waar hij later nog tekenkunst en schilderkunst volgde. De werken die zullen worden getoond zijn een selectie van één jaar schilderen, met olieverf, hij werkt overwegend op canvas en ...


Waar
Oude kerk Vichte
kerkdreef 8, 8570 Vichte (Anzegem)
Wanneer
Van 12 oktober 2019 tot 20 oktober 2019
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Links

Jo Vandeleene, geboren te Kortrijk op 8 oktober 1961, en er nog steeds woonachtig.
Hij is van opleiding chemicus en startte in 2001 de opleiding keramiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Kortrijk, waar hij later nog tekenkunst en schilderkunst volgde.
De werken die zullen worden getoond zijn een selectie van één jaar schilderen, met olieverf, hij werkt overwegend op canvas en soms op panelen.
De landschappen zijn fascinerend en getuigen van een sterke waarnemingszin. Al naar gelang de aard van het werk beslist de kunstenaar of hij het werk buiten maakt, zgn. “en plein air” of in z’n atelier naar foto. De foto’s die hij hiervoor gebruikt zijn zeer zorgvuldige gekozen beelden, die hij bij voorkeur zelf maakt. Deze foto’s bewerkt hij, om nadien tijdens het schilderproces nog een zekere abstractie mee te geven.
De kunstenaar put voordeel uit het schilderen naar een foto, hij beweert dat : “je uw bewuste waarneming gedeeltelijk kunt uitschakelen, zodat de focus vooral op het schilderen zelf is gericht”. Wat hij “en plein air” of naar “levend model” onmogelijk acht.
Opmerkelijk is dat de kunstenaar een voorliefde voor grijstonen heeft ontwikkeld en deze systematisch in z’n recente werken gaat gebruiken. Hij beweert te houden van de grijze kleur en stelt dat ook grijstinten sterke emoties kunnen losmaken.
www.jovandeleene.be
jo.vandeleene@gmail.com
+32 475 97 27 91

Bron: UiTinVlaanderen.be

UiT in zuidwest is een realisatie van zuidwest | www.zuidwest.be | alle rechten voorbehouden | privacyverklaring zuidwest | UiTPAS gebruiksvoorwaarden | UiTPAS privacybeleid